Contact met Be Well:
T (043) 365 92 88 / info@bewellprofs.nl

Feestdagencompensatie… Hoe zit dat precies?

Dinsdag 27 april is het Koningsdag, voor de meesten van jullie een vrije dag! De weersverwachting ziet er zonnig uit, dus hopelijk kunnen we lekker genieten.

Met Paasmaandag merkten we dat er bij sommige collega’s nog verwarring bestaat over het indienen van feestdagenverlof. Daarom leggen we in dit bericht graag uit hoe dit precies zit, zodat het met het aankomende ‘feestdagenseizoen’ voor iedereen duidelijk is.

Als je niet werkt met een officiële feestdag, dan moet je dit in Exact indienen als ‘feestdagencompensatie’. Hiervoor ga je naar verlof aanvragen, bij ‘verlofsoort’ kies je voor ‘feestdagencompensatie’ en bij de omschrijving beschrijf je om welke feestdag het gaat, bijvoorbeeld ‘Koningsdag’.

Bij je totale verlofsaldo lijkt het nu alsof dit van je vakantiedagen afgaat, maar dat is niet zo! De feestdagencompensatie wordt aan het begin van het jaar (of aan het begin van een dienstverband) apart toegevoegd. Je houdt dus altijd 24 vakantiedagen (oftewel 24 × 8 = 192 uur) per kalenderjaar op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week.

Moet jij tóch werken op een officiële feestdag? Dan kun je de feestdagencompensatie op een willekeurige andere dag indienen. Hiermee wordt je dus gecompenseerd voor het feit dat je op een feestdag moet werken. Ook dit gaat niet van je vakantiedagen af.

We hopen dat het nu voor alle collega’s duidelijk is hoe de feestdagencompensatie werkt. Mocht je hier nog vragen over hebben, bel of mail ons gerust of reageer onder dit bericht.

Geef een reactie