Contact met Be Well:
T (043) 365 92 88 / info@bewellprofs.nl

kantoorpup teddie

Meet onze kantoorpup: Teddie!

Teddie is 14 weekjes jong en komt vaker met ons knuffelen onder werktijd. Ze is heel braaf en zoals de naam al zegt, is ze een echte knuffel!

Steeds vaker kom je honden tegen op kantoren en werkplekken. Dat is niet gek, want uit onderzoeken blijkt dat het hebben van een hond op de werkvloer stressverlagend werkt, dat mensen zich minder snel ziek melden en dat het werkgeluk stijgt.

Als je een hond in de ogen kijkt, aait, of als een hondje blij op je afspringt, stijgt de aanmaak van het stofje oxytocine, ook wel bekend als het knuffelhormoon, en het stofje dopamine, ons gelukshormoon. Deze stofjes zorgen ervoor dat je je fijn en ontspannen gaat voelen. Als je alleen al even naar de hond kijkt, ben je even niet bezig met werk. Het brengt je op andere gedachten, waardoor je minder werkdruk en spanning ervaart. Daarnaast schijnt het contact tussen mens en hond ook nog eens bloekdrukverlagend te werken en neemt het stresshormoon cortisol af. Win-win-win! 

Er zijn zelfs nog meer voordelen. De sfeer op kantoor wordt positiever, er wordt sociale steun gevoeld, er is meer interactie tussen collega’s, er is meer lichaamsbeweging, misschien wel meer frisse lucht en de creativiteit stijgt. En nadelen? Die zijn er niet vinden wij. 😉

Zodra je ons kantoor binnenloopt, word je direct begroet door Teddie met haar kwispelende staartje. Kun jij ook wel wat extra oxytocine en dopamine in je lijf gebruiken? Kom dan snel bij ons langs in Maastricht! 💜

Geef een reactie