De passie van.. Anouk Nijpels

In de rubriek “De passie van…”  zijn de medewerkers van Be Well aan het woord. Wie zijn de mensen bij Be Well? Wat doen ze en waar staan ze voor? Deze maand vertelt Anouk Nijpels, werkzaam bij Be Well als maatschappelijk werker én in haar eigen praktijk als holistisch coach, over haar passie. Anouk:

“Zes jaar geleden had ik mijn leven prima voor elkaar, dacht ik. Ik had een goedbetaalde baan en woonde samen met mijn toenmalige vriend. Mijn relatie liep echter stroef en mijn baan paste niet bij mij.  Diep van binnen wist ik dat het helemaal niet zo goed met me ging. Ik had veel last van hoofdpijn en was constant moe. Ik negeerde mijn gevoel en de signalen van mijn lichaam, totdat het op een dag genoeg was. Ik wist dat ik moest kiezen voor mezelf.    

Ik had namelijk een droom: mijn backpack inpakken en gaan reizen. Ik wilde tijd om mezelf te leren kennen. Dus ik verbrak mijn relatie en nam ontslag. Ik vertrok en gaf mezelf toestemming om pas terug te komen als ik voelde dat het tijd was. 2 ½ jaar lang reisde ik door Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Ik navigeerde op gevoel en uiteindelijk kwam ik terecht in een Holistisch centrum in Bali. Hier werden mensen begeleid op het gebied van beweging, voeding en coaching. Meteen voelde ik aan alles, hier wil ik iets mee gaan doen.  

Ik kwam terug naar Nederland en ging in dienst bij Be Well als Maatschappelijk werker. Tegelijkertijd volgde ik een opleiding. Mijn samenwerking met Be Well was echt top, ze wisten vanaf het begin van mijn plannen en stelden zich heel flexibel op. Vorig jaar behaalde ik mijn diploma en schreef ik me in bij de KVK.  

In mijn praktijk help ik vrouwen die voelen dat het tijd is om bewuste keuzes te gaan maken. Tijdens de 1 op 1 sessies bekijk ik welk thema prioriteit heeft. We gaan dan aan de slag met de overtuigingen en gedachten die nog belemmeren. Thema’s die vaak aan bod komen zijn perfectionisme, grenzen aangeven, tijd nemen voor jezelf en het herstellen van de relatie met je lichaam. Het lichaam is vanuit de Holistisch visie net zo belangrijk, het bevat namelijk enorm veel wijsheid. Het geeft je elke dag signalen zoals nek- en hoofdpijn bij stress of vlinders in je buik bij verliefdheid. Je laten leiden door je intuïtie en je hart vergt moed en is niet altijd makkelijk in onze maatschappij. Vanuit je gevoel kun je echter enorm krachtige keuzes maken.

Ik ben ervan overtuigd dat we meer terug mogen naar onze basis en de natuur. Naar gezonde voeding, een goede buikademhaling en een mindset vol vertrouwen. Ik krijg er veel energie van om dingen op mijn eigen manier te doen, zo coach ik vaak in de natuur. Ik heb de vrijheid om me af te stemmen op wat er op dat moment nodig is, bijvoorbeeld het visueel opstellen van relaties of het werken met vloerankers. In mijn rol als coach ben ik een spiegel en help ik de vrouwen die ik begeleid door de oncomfortabele stukken. Het is supergaaf om te zien hoe zij enorme stappen zetten. Ik hou van spiritualiteit, yoga en meditatie maar ik kan tegelijkertijd enorm nuchter zijn en het leven met een korreltje zout nemen.”

Wil je meer weten? Neem gerust een kijkje op www.anouknijpelscoaching.nl.