Be Well voor Opdrachtgevers

Met je hart,
op de juiste plek

Talent is en blijft schaars! En als je dan iemand gevonden hebt die in de profielschets past betekent dit nog niet dat hij ook gaat voldoen. Het gaat niet meer om opleidingsniveau, ervaring en competenties alleen. Het gaat steeds vaker om persoonlijkheid, betrokkenheid en motivatie. Én of je als organisatie in staat bent om je talent op de langere termijn te boeien en daardoor te kunnen binden.

 

Daarom kies je als opdrachtgever niet alleen voor een partij met een breed aanbod aan onafhankelijke professionals maar vooral voor de partij die de juiste match kan maken. Wie past bij jullie en waarom? En daarbij spelen niet enkel rationele elementen een rol als zekerheid, arbeidsvoorwaarden en een goed salaris. Ligt zijn of haar hart bij de mensen die jullie ondersteunen? Ook daar komt een belangrijk deel van de motivatie, zo niet het belangrijkste, van zorgprofessionals vandaan.

Wij detacheren hoogopgeleide, ervaren medewerkers voor de tijdelijke invulling van functies of projectmatige ondersteuning.

Wij bemiddelen zelfstandige interim zorgprofessionals voor specialistische of management functies.

Wij werven kandidaten voor moeilijk in te vullen functies met een detavast-constructie als optie.

Bij Be Well ben je verzekerd van goede kandidaten die het verschil maken en naast goede arbeidsvoorwaarden op zoek zijn naar voldoening en betekenis. De mensgerichte vakkennis en het unieke matchingsysteem van Be Well zorgen bijna altijd voor een perfecte match!
Kiezen voor Be Well betekent werken met een specialistische partner met een groot netwerk aan betrokken zorgprofessionals. Ben je op zoek naar onafhankelijke, direct inzetbare professionals in de zorg met het hart op de juiste plek? Neem dan contact op met een van onze klantmanagers.
Detachering

Be Well Zorgprofessionals komen een organisatie tijdelijk versterken en hebben een Hbo- of universitaire opleiding. Bijvoorbeeld omdat een vaste medewerker ziek of met zwangerschapsverlof is, omdat de zorgvraag plotseling toeneemt of omdat er geen nieuwe, vaste krachten mogen worden aangenomen. Er zijn ook organisaties die een voorkeur hebben voor het werken met een flexibele schil medewerkers om bij veranderende omstandigheden toch goed te blijven presteren. Be Well neemt hierbij het werkgeverschap voor haar rekening. Als opdrachtgever betaal je alleen de daadwerkelijk gewerkte of overeengekomen uren.
Bemiddeling van zzp-ers

Naast vaste medewerkers die we detacheren, heeft Be Well een groot netwerk van zzp’ers met verschillende specialismes. Je hoeft niet lang te zoeken naar een geschikte freelance zorgprofessional. Via Be Well heb je snel de juiste kandidaat. Be Well verzorgt de screening, bemiddeling, contractadministratie en afhandeling en de facturering. Dat scheelt heel veel tijd!
SNA-keurmerk

Be Well is officieel geregistreerd in het register van de Stichting Normering Arbeid. Dit houdt in dat we voldoen aan alle eisen die de norm stelt aan de financiële-, loon- en personeelsadministratie en de afdracht van de loon- en omzetbelasting. Het SNA-keurmerk is ontwikkeld voor de sector arbeidsbemiddeling om de risico’s van inleners van arbeid te beperken. Er geldt een fiscale vrijwaring voor de inlenersaansprakelijkheid. Dit betekent dat inleners die werknemers inlenen van een detacheerder met het SNA-keurmerk gevrijwaard worden van een eventuele aansprakelijkheidsstelling door de Belastingdienst voor niet betaalde loonheffingen en omzetbelasting door de uitlener.

Wensprofiel

Vul hieronder jouw gegevens en jouw wensprofiel in, en wij zoeken de juiste match!

Jouw gegevens:

Commercieel Partner
Ramon van der Stelt