Ambulant Begeleider Systeem

Uren per week
24-36u
Locatie
Roosendaal
Salaris
Salaris schaal 45, CAO Gehandicaptenzorg (€2151,00 - €3289,00 o.b.v. fulltime)
Over de functie
Als ervaren Ambulant Begeleider werken in een team op basis van zelforganisatie? Werk jij vanuit bezieling en heb je een speciale connectie met mensen met autisme?
Omschrijving
Je komt terecht in een mooie organisatie waar jouw mening telt. Mensen met autisme en hun naasten weer in eigen kracht zetten. Zorgen voor verbinding met zichzelf, de ander en de maatschappij. Dit via integrale zorg, systeem- en ontwikkelingsgericht vanuit maatwerk en een mensgerichte benadering. Dat is waar de organisatie voor staat. De doelgroep is mensen met autisme tot bovengemiddelde intelligentie van kinderen, jongeren, volwassenen en gezinssysteem.
De organisatie werkt vanuit zelforganisatie, dus ben je samen, met de rest van het team, verantwoordelijk voor de patiënten in jullie regio. Als team heb je direct invloed op de uitvoering en ontwikkeling van excellente klantzorg en de innovatie van de zorg, door middel van integrale samenwerking en synergie met klanten, de organisatie, samenwerkingspartners en stakeholders. Er is een platte organisatiestructuur en bottom-up cultuur waarbij verbindend werken vanuit bezieling centraal staan.
Voor medewerkers is er speciale aandacht voor ambities en ontwikkeling. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
Wat ga je doen?
Jij biedt begeleiding aan het individu binnen een complex systeem en/of aan een deel of het gehele systeem/gezin. Binnen de begeleiding van het complexe systeem is sprake van ouderbegeleiding en opvoedondersteuning. Je biedt bovenstaande begeleiding volgens de afspraken uit het zorgplan en in het belang van de leden van het systeem, met als doel om hen te ondersteunen in het behalen van hun doelen primair gericht op het herstellen of versterken van relaties, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Binnen het systeem is tenminste een persoon gediagnosticeerd binnen het autistisch spectrum.
 • Jij vertaalt eigen observaties, de intake en vastgestelde doelen (vanuit de doelen van de Gemeente) samen met het systeem in concrete afspraken, activiteiten en een planning. Deze beschrijf jij in het zorgplan;
 • Jij analyseert interacties tussen leden van het (gezins)systeem en maak deze bespreekbaar;
 • Jij voert samen met het systeem activiteiten uit het zorgplan uit. Het systeem heeft daarbij de regie. Zodoende ondersteun en coach je het systeem bij het halen van doelen. In de begeleiding kan er sprake zijn van het interveniëren in gezinsdynamiek en incidenteel probleemgedrag;
 • Jij signaleert bijzonderheden binnen het systeem op persoonlijk vlak en/of in hun omgeving. Jij bespreekt dit met hen en onderneemt gepaste actie. Je kunt terugvallen op de senior (beschermd wonen/ambulant) en gedragsdeskundige, van wie jij ondersteuning kunt ontvangen in de casus. Als de noodzakelijke acties de functie overstijgen, zal de casus worden overgenomen;
 • Op verzoek van en in overleg met de cliënt spreek je contactpersonen van externe instanties;
 • Jij evalueert de begeleiding met het systeem en consulent Gemeente en stelt waar nodig in gezamenlijkheid het zorgplan bij. Daarnaast schrijf jij voortgangsrapportages op de geformuleerde doelen;
 • Jij biedt consultatie en casuïstiek aan teamleden op basis van signalen vanuit het betreffende teamlid, andere teamleden of de Senior Ambulant voor 1 of enkele casussen.
 • Jij biedt caseloadbesprekingen (volledige caseload teamlid) aan nieuwe en bestaande teamleden.
 • Jij biedt structurele ondersteuning aan nieuwe collega's binnen het team na 3 maanden in dienst.

Funtie-eisen
Je bent oplettend en snel in het signaleren van bijzonderheden. Vervolgens kom je meteen in actie. Je bent inlevend en geduldig, maar toont ook volharding en doorzettingsvermogen. Je maakt tegenstellingen bespreekbaar, geeft grenzen aan en kan omgaan met conflictsituaties en probleemgedrag. Jouw eigen agenda beheren gaat je goed af en je werkt op basis van richtlijnen en het zorgplan. Feedback sta je voor open, en geef je ook graag, daar kun je immers van leren. Aangezien je in een team werkt op basis van zelforganisatie, vraagt dit van jou dat je graag samenwerkt en in het team duidelijk communiceert en je gemakkelijk bespreekbaar maakt wat jou opvalt. Daarnaast heb je goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Dit is belangrijk voor het op- en bijstellen van het zorgplan en voor duidelijke en concrete communicatie naar cliënten en hun omgeving.
 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work; SPH, MWD, Pedagogiek of vergelijkbaar;
 • Een geldige SKJ registratie of de mogelijkheid deze op korte termijn te behalen.
Soort contract
Jaarcontract met uitzicht op vast
Startdatum
01-07-2022
Arbeidsvoorwaarden
 • Startdatum: in overleg, bij voorkeur z.s.m.
 • Een dienstverband voor 24-36 uur in regio West-Brabant West.
 • Salaris schaal 45 volgens de CAO Gehandicaptenzorg (€2151,00 - €3289,00 o.b.v. fulltime).
 • Doorgroei- en scholingsmogelijkheden waardoor je in de toekomst in een hogere schaal terecht kan komen.
 • 8% vakantiegeld en een eindejaaruitkering van 8,33%.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Ondersteuning bij jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkelingsplan. Naast de vaste scholing die je krijgt, is er ruimte om zelf gewenste scholing aan te dragen.
Aanvullende informatie
Wij zijn Be Well Zorgprofessionals en helpen jou aan een leuke baan in de zorg. Dankzij onze competentie en persoonlijkheidstest ben je er zeker van dat je matcht met de organisatie en de functie.


Solliciteer nu!
Terug naar overzicht

Sollicitatieformulier

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Korte motivatie
CV in Word of PDF formaat
Bijlage in Word of PDF formaat
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Be Well Zorgprofessionals *
Terug naar overzicht