Basisarts: detoxen patiënten met verslaving

Uren per week
Vanaf 4 u
Locatie
Zuid-Limburg
Salaris
Conform CAO GGZ
Over de functie
Iemand kan niet meer met en niet meer zonder. Verslaving is verschrikkelijk, voor de verslaafde zelf, en voor de omgeving. Help jij als Arts mee het leven weer op de rit te krijgen? Zorg jij ervoor dat ze de detoxperiode zo goed mogelijk doorkomen?
Omschrijving
Een uitdagende en dynamische opdracht als Arts in Zuid-Limburg, al mogelijk vanaf 4 uur in de week. Je collega's zijn enthousiast en bevlogen, en jouw team bestaat uit Verpleegkundigen, Social Workers, andere (Verslavings)artsen en een Psychiater.
De organisatie
Iemand zo snel, veilig en comfortabel mogelijk door zijn afkick heen helpen, om uiteindelijk definitief een punt te zetten achter de verslaving. Dat is waar de organisatie naar streeft. Ze zijn specialist in het uitvoeren van korte detoxbehandelingen in medische setting en onder 24 uurs toezicht. De behandeling duurt gemiddeld een week, met uitschieters naar boven en naar beneden, afhankelijk van de soort drugs, de leeftijd en het gebruikerspatroon.
Binnen deze dynamische en innovatieve organisatie hechten ze veel waarde aan ontwikkeling en dragen ze bij aan externe scholing. De sfeer tussen collega's onderling is collegiaal en informeel. Er is weinig hiërarchie, de lijnen zijn kort en er is veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid.
Jouw opdracht
Als Arts heb je de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de inhoudelijke medische behandelingen te waarborgen. De behandelingen hebben drie doelen: het streven naar abstinentie, het bijwonen van zelfhulpgroepen en behandeling van co-morbiditeit.
De functie in meer detail:
 • Fungeren als Verslavingsarts.
 • Uitvoeren van medische behandelingen.
 • Zorg dragen voor de medische behandeling en medicamentkeuze.
 • Mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van het behandelaanbod.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management over het te voeren medisch beleid binnen de organisatie.
 • Deelname aan vakinhoudelijke overleggen en intervisie.
 • Deelnemen aan relevante schriftelijke en mondelinge overleg met o.a. zorgverzekeraars.
Funtie-eisen
Je bent een veerkrachtige, doelgerichte, besluitvaardige persoonlijkheid. Je bent Basisarts, BIG geregistreerd en geïnteresseerd in verslaving. Ervaring in de GGZ? Super fijn!
Je kijkt naar het gehele plaatje; je kijkt en luistert naar het hele verhaal van de patiënt. Je krijgt er energie van om steeds weer een passende weg te vinden in de complexiteit van elke zorgvraag. Het lijkt jou een bijzondere uitdaging om patiënten te helpen met het zetten van de eerste stappen om weer clean te worden. De detox duurt gemiddeld één week. Hierna worden de patiënten overgedragen aan een instelling voor ambulante verslavingszorg voor het vervolg van de behandeling.
Soort contract
Vast of ZZP
Startdatum
01-07-2022
Arbeidsvoorwaarden
 • Uren in overleg. 4 t/m 36 uur in de week.
 • Duur in overleg.
 • Ruimte voor ontwikkeling.
 • Mogelijke externe scholing.
Aanvullende informatie
Wij zijn Be Well Zorgprofessionals. We hebben jarenlange ervaring in de zorg, een breed netwerk bij zorgorganisaties in Limburg en Brabant en de leukste zorgopdrachten. O.a. dankzij onze persoonlijke benadering en ons unieke matchingsysteem, weten zorgorganisaties en -professionals dat ze op ons oordeel kunnen vertrouwen.
Neem voor meer info contact op met Robin Wolter via 06-11803724 (bel of Whatsapp). Je kunt ook mailen naar solliciteren@bewellprofs.nl.


Solliciteer nu!
Terug naar overzicht

Sollicitatieformulier

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Korte motivatie
CV in Word of PDF formaat
Bijlage in Word of PDF formaat
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Be Well Zorgprofessionals *
Terug naar overzicht