Sociotherapeut gesloten afdeling

Uren per week
28-36 u
Locatie
Venlo
Salaris
Een salaris tussen de € 2.265,- en € 3.755,- bruto per maand, gebaseerd op een werkweek van 36 uur (conform cao GGZ).
Over de functie
Jij als Sociotherapeut ziet wie de jongere echt is en stimuleert om talenten en krachten te benutten. Je biedt intensieve behandeling aan jongeren met complexe psychiatrische problematieken die opgenomen zijn in klinische setting.
Omschrijving
Een tijdelijke opdracht van ongeveer 5 maanden (het kan verlengd worden). Dit kan ingevuld worden door een zzp'er of via detachering op projectmatige basis met vast contract. Na afloop van het project vinden we samen een nieuwe aansluitende opdracht.

De organisatie
Binnen de organisatie waar je terecht komt  staat humor hoog in het vaandel. De medewerkers werken met hart en ziel, en daar zijn ze trots op. De organisatie werkt zelfsturend, is open en eerlijk. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van de cliënten en hun systeem.

De organisatie is een innoverende jeugdzorgaanbieder in Zuid-Limburg, waarbij alles wordt gegeven om élk kind te helpen, hoe complex dan ook. In plaats van in moeilijkheden te denken, kijken ze binnen de organisatie naar mogelijkheden. Wat kunnen ze toch betekenen en hoe kunnen ze de zorg zo inrichten dat het kind de hulp krijgt die nodig is. Om dit voor elkaar te krijgen, krijgen medewerkers alle vrijheid voor het bedenken en uitvoeren van alternatieve zorgprogramma's.
Wat ga je doen?
Jij gaat je, samen met je collega's, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan vastgelopen jongeren op de therapeutische gesloten crisis afdeling. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.

Vanuit de locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, een groep jongeren in een gesloten setting. Je behandelt jongeren met (acute) complexe psychiatrische problematiek van 12 tot 18 jaar. Een deel van de jongeren verblijven op de afdeling met een crisismaatregel volgens de Wet verplichte GGZ (WvGGZ).

Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. De zorg die geboden wordt wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draai je wisselende diensten.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Draai je een dagdienst, dan start je tussen 7 en 8. Eerst vindt er een overdracht plaats van de nachtdienst, waarna je je inleest in de dag ervoor, totdat je collega start en de jongeren opstaan. Na het gezamenlijke ontbijt gaat iedereen naar school, naar de dagbesteding of blijven jongeren in verband met veiligheid op de afdeling en vinden er therapieën plaats. Allemaal op het eigen terrein van de organisatie.

Kinderen die niet uit bed komen, weet jij te stimuleren om wel te gaan. Activatie is stap 1. Vervolgens ga je aan de slag met jouw bevindingen van de ochtend. Je rapporteert en voert gesprekken met collega's van andere disciplines zoals procescoördinatoren, therapeuten, psychiaters, ed. Al deze expertise is zelf in huis. Alle jongeren komen weer terug voor de lunch. Je bespreekt met hen hun dag en bent gericht op ontwikkeling met de gestelde hulpvraag van de jongere in gedachte. Om half 3 is er een overdracht met jouw collega's van de late dienst. Gedurende je dienst blijf je de jongeren volgen en ondersteunen waar nodig. Bij een late dienst vang je de jongeren op zodra zij van school of de dagbesteding komen. Iedereen volgt zijn eigen pad. Ze ondernemen activiteiten, maken met jou een praatje of je speelt mee met een spelletje tot het avondeten. Ook het avondeten doen jullie samen. Daarna zoeken de jongeren elkaar nog even op of kijken tv. De vrije tijd op de groep staat mede in het teken van het toepassen van het behandelplan. Jij helpt ze daarbij. Dat kan op vele manieren; bijvoorbeeld door middel van een signaleringsplan. Om kwart voor 11 komen de collega's van de nachtdienst je aflossen.
Funtie-eisen
Je hebt oog, oor en hart voor de jongere. Je ziet complexe psychiatrische problematieken als een uitdaging en weet te anticiperen op complexe vraagstukken. Je kunt je staande houden in acute crisissituaties. Je durft je mening en visie te delen en werkt fijn samen in een team. Verder zie je successen in de kleinste hoeken en werk je vanuit je hart. Je biedt de jongeren de veiligheid die ze missen, hierdoor laat je ze groeien. Je hebt een SKJ of BIG registratie en staat open voor wisselende diensten.
Soort contract
Jaarcontract met optie voor onbepaalde tijd / ZZP
Startdatum
01-07-2022
Arbeidsvoorwaarden
  • 28-36 uur
  • Starten in april of mei
  • ZZP tarief is bespreekbaar
  • De mogelijkheid voor een jaarcontract met intentie tot vast contract
  • Prestatiebonus
  • Fietsplan
  • Leefstijlcoach
  • Ontwikkelingsmogelijkheden
  • Reiskostenvergoeding
Aanvullende informatie
Wij zijn Be Well Zorgprofessionals. We hebben jarenlange ervaring in de zorg, een breed netwerk bij zorgorganisaties in Limburg en Brabant en de leukste zorgopdrachten. O.a. dankzij onze persoonlijke benadering en ons unieke matchingsysteem, weten zorgorganisaties en -professionals dat ze op ons oordeel kunnen vertrouwen.
Voor meer informatie over de vacature, neem contact op met Ramon van der Stelt. Bel of app naar 06-14693488. Of mail naar solliciteren@bewellprofs.nl.


Solliciteer nu!
Terug naar overzicht

Sollicitatieformulier

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Korte motivatie
CV in Word of PDF formaat
Bijlage in Word of PDF formaat
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Be Well Zorgprofessionals *
Terug naar overzicht