Vertrouwenspersoon Limburg

Uren per week
32-36 u
Locatie
Sittard
Salaris
CAO Jeugdzorg, inschaling in schaal 9: min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 bruto op fulltime basis per maand
Over de functie
Als Vertrouwenspersoon richt je je op informatie, advies en klachtondersteuning voor jongeren, (pleeg)ouders en verzorgers in de jeugdzorg. Heb je enkele jaren ervaring in de jeugdzorg en is het tijd voor wat anders? Lees dan snel verder.
Omschrijving
Jij als Vertrouwenspersoon stelt de belangen van de cliënten voorop, luistert naar hen en geeft de cliënten een stem. De missie is dat jeugdigen en (pleeg)ouders met vertrouwen verder kunnen in de jeugdhulp. Elk verhaal van een kind, jongere of ouder/verzorger is uniek. Elke klacht, vraag of probleem over jeugdhulp vraagt dan ook om een andere oplossing. Dat doe je door het verstrekken van informatie en advies, (klacht)ondersteuning, signalering en voorlichting. Met jouw expertise en inzet draag je bij aan een voortdurende kwaliteitsverbetering van de jeugdhulp.
Jouw werkdag:
Gedurende een werkdag kom je in aanraking met verschillende doelgroepen die allemaal een beroep doen op jou als onafhankelijke vertrouwenspersoon. Jongeren en volwassenen kunnen jou via een telefonisch adviesgesprek benaderen met uiteenlopende vragen. Met de informatie die jij geeft in een telefonisch adviesgesprek help je de cliënt weer verder met zijn of haar traject binnen de hulpverlening. Deze vragen kunnen uit het gehele land komen.
Bij klachtondersteuning bespreek je met de cliënt wat hij of zij van jou nodig heeft om de onvrede die wordt ervaren bespreekbaar te maken met de jeugdhulpinstantie. Je helpt de onvrede te verwoorden in een brief, vraagt een gesprek aan om de onvrede bespreekbaar te maken met de jeugdhulpinstantie en biedt ondersteuning gedurende dit gesprek. Indien de cliënt dit wenst, kun je ook ondersteunen bij het indienen van klachten bij de onafhankelijke klachtencommissie van de jeugdhulpaanbieder.
Bij groepsbezoeken zie en spreek je kinderen en jongeren die - al dan niet tijdelijk - binnen een instelling of gezinshuis verblijven. Met hen bespreek je of zij nog vragen, problemen of klachten hebben. Samen met de jeugdige bespreek je wat hij/zij zelf kan doen, maar ook waarin jij hem/haar kan ondersteunen, zodat hij/zij er vertrouwen in heeft dat zijn/haar stem serieus genomen wordt.
Funtie-eisen
 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding, zoals bijvoorbeeld MWD, Rechten, SPH, SJD, psychologie, pedagogiek, of een vergelijkbare opleiding.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in de jeugdhulp en kennis van wet- en regelgeving binnen de jeugdhulp is een must.
 • Schriftelijke vaardigheden voor onder meer het formuleren van klachten.
 • Uitstekende gespreksvaardigheden, toepassen van gesprekstechnieken en bemiddelingsvaardigheden, met zowel jongeren als volwassenen.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen functioneren met een sterk gevoel voor eigen verantwoordelijkheid.
 • Vaardig in snel schakelen tussen, en communiceren met, diverse doelgroepen.
 • Bereidheid om in de vroege avond te werken (vanwege het bezoeken van de instellingen).
 • In het bezit van een rijbewijs en auto.
Soort contract
Jaarcontract met intentie tot vast contract
Startdatum
01-07-2022
Arbeidsvoorwaarden
 • CAO Jeugdzorg, inschaling in schaal 9: min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 bruto op fulltime basis per maand.
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld van 8% per jaar.
 • Tegemoetkoming reiskosten woon/werkverkeer en vergoeding van dienstreizen.
 • Indiensttreding onder voorwaarde van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Overige arbeidsvoorwaarden: zie CAO Jeugdzorg.
 • Je ontvangt een laptop en telefoon.
Aanvullende informatie
Wij zijn Be Well Zorgprofessionals. We hebben jarenlange ervaring in de zorg, een breed netwerk bij zorgorganisaties in Limburg en Brabant en de leukste zorgopdrachten variërend van zes t/m twaalf maanden. O.a. dankzij onze persoonlijke benadering en ons unieke matchingsysteem, weten zorgorganisaties en -professionals dat ze op ons oordeel kunnen vertrouwen.

Wil jij investeren in je carrière? Neem contact op met Robin Wolter. Bel of app naar 06 11 80 37 24. Of mail naar r.wolter@bewellprofs.nl.


Solliciteer nu!
Terug naar overzicht

Sollicitatieformulier

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Korte motivatie
CV in Word of PDF formaat
Bijlage in Word of PDF formaat
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Be Well Zorgprofessionals *
Terug naar overzicht