10 redenen om flexibel te werken in de zorg

10 redenen om flexibel te werken in de zorg

Flexibel werken in de zorg, het brengt een hoop voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet. Want wie weet, is het ook wat voor jou!

Meer zzp’ers in de zorg

Het is je vast niet ontgaan. Er zijn steeds meer zzp zorgprofessionals. Deze trend is langer zichtbaar. Al vijf jaar lang stijgt het aantal inschrijvingen van zorgprofessionals bij de Kamer van Koophandel met zo’n 7% per jaar. Eind vorig jaar werkten zo’n 168.500 zorgmedewerkers als zelfstandige, een stijging van maar liefst 11%.

De reden van deze grote stijging? Corona! De werkdruk verhoogde flink door het ziekteverzuim. Ook betekent meer zieke collega’s dat je minder gemakkelijk verlof kan krijgen en wordt flexibiliteit in het rooster steeds lastiger. Allemaal redenen om in te schrijven als zzp’er.

Flexibel werken in de zorg

Als zzp’er kun je voor langdurige opdrachten gaan, wat betekent dat je enkele maanden bij dezelfde organisatie werkt. Je kan er ook voor kiezen om flexibel te werken, of om flexibel werken te combineren met een vaste opdracht of baan. Als flexwerker in de zorg draai je wisselende diensten bij verschillende organisaties. Je kiest jouw eigen diensten en bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wij hebben 10 redenen voor je om als zzp’er flexibel te werken in de zorg.

1. Flexibel in je werktijd

Wil je meer thuis zijn bij je gezin? Of wil je niet vastzitten aan een bepaald aantal uren vanwege je eigen praktijk? Als flexwerker in de zorg bepaal je echt zelf je uren. Via een app schrijf je je in voor diensten, gewoon wanneer het jou uitkomt.

2. Extra geld

Een grote reis gepland? Nieuwe auto nodig? Schrijf je in voor (extra) diensten en verdien direct meer! Je kan ook kiezen voor de nacht- of weekenddiensten, zodat je een toeslag bovenop je tarief krijgt!

3. Zekerheid

Het kan spannend zijn, de stappen zetten om zzp’er te worden. Door je te binden aan een organisatie als Be Well FlexZorg en flexibele diensten te werken, heb je meer zekerheid en altijd een mogelijkheid om te werken.

4. Waardering

De diensten die vrijkomen kunnen niet worden ingevuld door de organisatie zelf. Je bent dus ontzettend nodig. Werk je goed, grote kans dat ze dan dankbaar zijn en hun waardering laten merken. Wellicht vragen ze je ook terug voor andere diensten!

5. Meer grip op de werkdruk

Je kiest zelf je uren, de doelgroep, de organisatie, de diensten, maar dus ook je vrije uren en dagen. Ligt de werkdruk te hoog, dan heb je het zelf in de hand om dit om te zetten.

Flexibel werken in de zorg in Limburg of Brabant?
Schrijf je snel in bij Be Well FlexZorg!

6. Minder administratie

Eerlijk is eerlijk, werken als zelfstandige komt ook met nadelen. Zo wordt de administratie vaak gezien als zo’n nadeel. Best wat regelwerk. Werk je samen met Be Well FlexZorg, dan wordt de administratie grotendeels uit handen genomen. Fijn toch!

7. Meer ervaring

Je komt op verschillende plekken te werken en komt er zo steeds beter achter wat bij je past. Welke organisaties spreken je aan en uit welke doelgroep haal jij de meeste voldoening? Door flexibel te werken kom je er sneller achter. Handig dus als je onlangs bent afgestudeerd of gewoon als je je blik wilt verruimen.

8. Werk en privé in balans

Worstel(de) je in vaste dienst met balans vinden tussen werk en privé? Dat hoeft nu niet meer. Je bepaalt zelf immers welke diensten en uren je werkt, dus automatisch ook wanneer je vrij bent. Ook kies je zelf de locatie, waarmee je jouw reistijd kan beperken. Wil jij naar dat festival met je vrienden? Dat kan gewoon. Wil je een dagje naar het strand? Gewoon doen. Morgen weer een nieuwe dag om te werken.

9. Meer werkgeluk

Bovenstaande zorgt logischerwijs ook automatisch voor meer werkgeluk. Je werkt in vrijheid, eigen regie, krijgt waardering en kiest die diensten die jou energie geven. Ook kun je zelf voor voldoende vrije tijd zorgen. Je hebt alles zelf in de hand als flexwerker in de zorg en creëert zelf jouw werkgeluk!

10. Terug naar de zorg?

Heb je een zorgachtergrond, maar een ander pad gekozen, en twijfel je nu om weer terug te gaan? Of heb je een andere baan, maar lijkt het je ook leuk om wat uren te blijven maken in de zorg? Dan is de flexzorg natuurlijk ideaal!Hoe kun je het zelf beïnvloeden: meer werkgeluk in de zorg?