Paralympische Zomerspelen 2024

Bij Be Well richten we ons op de ondersteuning van zorgprofessionals en instellingen om de best mogelijke zorg te bieden. Een van de gebieden waar we bijzonder trots op zijn, is de gehandicaptenzorg. Deze zomer kijken we met veel enthousiasme uit naar de Paralympische Zomerspelen 2024, een evenement dat niet alleen sportieve prestaties viert, maar ook de veerkracht, het doorzettingsvermogen en de talenten van mensen met een handicap onder de aandacht brengt.

De Paralympische Spelen vinden hun oorsprong in de Stoke Mandeville Games van 1948, georganiseerd door Sir Ludwig Guttmann voor oorlogsveteranen met ruggenmergletsels. De eerste officiële Paralympische Spelen werden gehouden in 1960 in Rome, met 400 atleten uit 23 landen. Sindsdien worden ze elke vier jaar gehouden, parallel aan de Olympische Spelen.

Het is een onmisbaar evenement voor atleten met een handicap om hun vaardigheden en kracht te tonen. Deze Spelen zijn veel meer dan alleen een sportevenement; ze bevorderen inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Ze laten zien dat fysieke beperkingen geen belemmering hoeven te zijn voor grootse prestaties en bieden inspiratie aan miljoenen mensen wereldwijd.

Ondanks de groei in zichtbaarheid en acceptatie, zoals gezien bij de Spelen in Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016, blijven de Paralympische Spelen minder bekend en erkend dan de Olympische Spelen. De komende Spelen in Parijs 2024 bieden een nieuwe kans om de prestaties en veerkracht van paralympische atleten te vieren en de erkenning verder te vergroten.

Bij Be Well geloven we dat de Paralympische Spelen niet alleen de sportieve prestaties van mensen met een handicap belichten, maar ook het belang van hoogwaardige gehandicaptenzorg onderstrepen. Goede zorg en ondersteuning zijn cruciaal voor mensen met een handicap om hun volledige potentieel te bereiken en actief deel te nemen aan de maatschappij.

Het is essentieel dat de gehandicaptenzorg meer gewaardeerd wordt en dat mensen met een handicap meer geaccepteerd worden in onze samenleving. De verhalen van paralympische atleten tonen aan dat fysieke beperkingen geen belemmering hoeven te zijn voor grootse prestaties. Dit inspireert ons allemaal om inclusiever te denken en te handelen.

Laten we samen streven naar een wereld waarin iedereen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden, de kans krijgt om te schitteren en gewaardeerd te worden. De Paralympische Spelen zijn een stap in die richting, maar er is nog veel werk te doen om volledige acceptatie en waardering te bereiken.

Wil jij ook een verschil maken in de gehandicaptenzorg ? Solliciteer dan voor langdurige opdrachten of flexdiensten bij Be Well. Mail je sollicitatie en CV naar solliciteren@bewellprofs.nl of bel 043-3659288.