De weg van Lieke Dumont

Lieke Dumont werkt sinds januari 2020 bij Be Well als gedragswetenschapper. In haar blog vertelt zij over haar zoektocht naar een betekenisvolle carrière, hoe Be Well in dat plaatje past en waarom ze, na afloop van haar eerste opdracht, opnieuw voor Be Well als werkgever heeft gekozen. Haar verhaal:

“Waarom ik heb gekozen voor Be Well?

In mijn bevallingsverlof ben ik gaan nadenken over de toekomst. Wat wilde ik daarin bereiken? Ik kwam tot de conclusie dat ik meer ervaring op wilde doen met verschillende doelgroepen en dat diversiteit in mijn werk mij aansprak.

Na een zoektocht naar vacatures die binnen mijn plaatje paste, ben ik in contact gekomen met Be Well. Dit contact was heel persoonlijk en doortastend. Op maandag solliciteerde ik, op dinsdag werd ik gebeld en op woensdag zaten we bij elkaar aan tafel om te kijken of er een match was tussen Be Well en mijn persoonlijke voorkeuren en vaardigheden. Al snel bleek dit laatste het geval te zijn. Er volgden gesprekken bij mogelijke opdrachtgevers en ik ben geplaatst bij een school voor Speciaal Onderwijs om daar de collega’s te gaan ondersteunen bij het schrijven van onderwijsperspectiefplannen, het geven van adviezen over alledaagse situaties en het doen van onderzoeken naar de vaardigheden van de kinderen en jongeren. Dit was een hele positieve ervaring!

Inmiddels ben ik werkzaam bij een opdrachtgever waarbij de doelgroep licht verstandelijk beperkten betreft. Dit is een nieuwe uitdaging en ook hierbij is geen werkdag hetzelfde. Ik vind het heel prettig dat ik iedere dag andere vaardigheden en kwaliteiten van mijzelf kan aanspreken. Bij deze functie is het onder andere van belang dat je beslissingen durft te nemen, dat je het overzicht bewaakt en dat je over coachingsvaardigheden beschikt om de groepsleiding te kunnen ondersteunen. Dit doe ik samen met een teamleider en het is heel mooi om samen naar een passend toekomstperspectief van de cliënten toe te werken.

Het contact met Be Well ervaar ik vanaf het begin als zeer persoonlijk. Er wordt regelmatig gevraagd hoe het met mij gaat, wat mijn wensen voor de toekomst zijn en hoe de samenwerking met de opdrachtgever verloopt. Ik heb hierbij het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt en dat er meegedacht wordt. Be Well straalt tevens vertrouwen in mij uit. Ik hoop dan ook dat er nog vele interessante opdrachten zullen volgen en dat ik mijn kwaliteiten en vaardigheden steeds verder mag gaan uitbreiden in samenwerking met Be Well!”