Gezonde snacks voor op de werkvloer

Wist je dat gezonde voeding bijdraagt aan de werkprestaties en productiviteit? Let maar eens op, met deze gezonde snacks in je werktas, loop je binnen no-time (weer/extra) stralend en energiek rond op je werk.

Wij zijn Be Well. Die naam hebben we niet voor niks. We willen dat het goed met je gaat. Dat je voldoening haalt uit je werk, zingeving voelt en met een glimlach door het leven gaat. Dat je zowel fysiek als mentaal gezond bent. Daarom hebben we lekkere snacks voor je verzameld, zodat je lekker gezond kan snacken op het werk. Geef hiermee het voorbeeld en inspireer je collega’s. Grote kans dat jullie werkresultaten én energie omhoog schieten. Zeker als jullie ook nog eens een blokje om lopen in de pauze.

Invloed op werkprestatie

Je lunch en tussendoortjes hebben dus invloed op je werkprestaties en productiviteit. Last van een off-day op het werk? Het kan zomaar eens zijn dat je niet genoeg voedingsstoffen hebt binnengekregen die jouw productiviteit stimuleren. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat een gezonde eetstijl veel positieve effecten heeft op je werken en energie. Het blijkt zelfs dat de productiviteit van mensen die minimaal vier dagen in de week groenten en fruit eten, met 20% stijgt. Helemaal niet zo’n gek idee dus, om te zorgen voor vers fruit op kantoor.

Voordelen van gezonde voeding op je werk zijn: 

 • Betere concentratie doordat je bloedsuikerspiegel minder schommelt
 • Oplossend vermogen vergroot
 • Meer energie en zin om aan de slag te gaan
 • Flexibelere instelling omdat je beter in je vel zit
 • Goed humeur, minder ups-and-downs
 • Minder kans om ziek te worden
 • Beter omgaan met tegenslagen
 • Gevoel van stress en druk neemt af

Reden genoeg dus om voortaan gezond(er) te snacken op je werk!

1. Nootjes

Iedere dag een handje met ongezouten noten is supergezond en vullend. Noten zijn rijk aan onverzadigde vetten en leveren ons vezels, eiwitten, vitamine B1 en E en mineralen als ijzer, zink, magnesium, kalium en calcium. Klinkt goed toch! Mocht je van walnoten houden, deze zijn zelfs een bommetje van voedingsstoffen voor ons brein.

2. Maïswafel met pindakaas

Een maïswafel bevat gezonde vitamines en mineralen. Pindakaas is gezond en geeft een goede energieboost, zeker als je de pindakaas zelf maakt. Weet je al hoe gemakkelijk dat is? (Ongezouten) nootjes in de blender en klaar! Ben je niet zo’n zoetekauw? Pindakaas is heerlijk met wat sambal en plakjes tomaat of komkommer. (voordat dat je het idee meteen afschiet, denk eens aan satésaus).    

3. Wrap met zelfgemaakte humus

Oprecht heel lekker, zeker zelfgemaakt. Het is zo gepiept en je kan meteen meerdere porties maken in een grote bak. Heb je er de hele week plezier van. De ingrediënten die Be Well collega, Joëlle gebruikt (echt aan te raden!) voor een grote bak humus:

 • 2 blikken kikkererwten
 • Flinke klats olijfolie
 • 1 EL ras el hanout
 • 1 EL komijn
 • 1 TL chili flakes (of peper)
 • Teentje rauwe knoflook

Gooi het in de blender en klaar! Maak het wrapje overigens extra lekker met sla, gegrilde courgette, paprika of spinazie. Nóg lekkerder: met sambal en hüttenkäse erbij. Enorm vullend en eigenlijk ook gewoon geschikt als gezonde lunch.

4. Wortels + simpele dip

Altijd een goed tussendoortje: worteltjes. Maar eerlijk is eerlijk, zonder dip wel een beetje saai. Met Griekse yoghurt en verse groene pesto, maak je een heerlijke dip binnen een halve minuut.

5. Banenbrood

Banenbrood, we zien hier eigenlijk alleen maar voordelen. Vol energie, vitaminen, weinig calorieën en suiker, vullend, zo gemaakt (5 minuten werk) én in plakjes in te vriezen, waardoor je er lang plezier van hebt. Een plakje banenbrood is het ideale tussendoortje en nog gezond ook (oké, afhankelijk van het recept!) Dit recept is heerlijk, gemakkelijk en gezond, probeer het eens uit. Voor de afwisseling kun je het ook in de vorm van cupcakes gieten. Nog een tip: erg lekker met wat yoghurt eroverheen (eventueel met wat honing in de yoghurt voor een lekker zoete smaak).

P.s. leuk om uit te delen aan je collega’s.

6. Een gekookt eitje

Hardgekookt, of nog een beetje zacht van binnen. Mmm. Laat wel het zout weg om echt voor je gezondheid te kiezen. Mis je het zout echt, denk dan eens aan Tafelgoud, een alternatief voor zout.

7. Schijfjes appel met kaneel

Neem appelschijfjes mee in een bakje en voeg een klein laagje water toe om te voorkomen dat ze uitdrogen. Als je het gaat eten, gooi je het water weg en strooi je er kaneelpoedel overheen. Je kan er ook nog wat rozijntjes bij doen en eventueel citroensap.

8. Snackgroenten

Snackkommer, paprika of tomaatjes. Het geeft je frisse energie zodat je er weer even tegenaan kunt. En je kan er zoveel van eten als je wil.

9. Kokosmakronen

Ook zo gek op kokos? Deze kokosmakronen zijn erg gezond en zo klaar! Heerlijk als tussendoortje of ook weer om uit te delen.

Smakelijk!


Een nieuwe uitdaging in de zorg? Be Well denkt en kijkt graag met je mee! Neem contact met ons op.