De weg naar volwassenheid

“Mijn naam is Davey van Leuken, ik ben 24 jaar oud en kom uit Helmond. In 2013 ben ik begonnen met studeren in het mooie Maastricht. Daar heb ik een Bachelor in de geestelijke gezondheidswetenschappen afgerond. Daarnaast heb ik ook de master Psychology & Law afgerond. Tijdens mijn studentenleven werd ik klaargestoomd voor het grote-mensen-leven. De kennis is voldoende vergaard, echter dat volwassen worden komt met ‘babysteps’. Desalniettemin ben ik na het afstuderen flink gaan zoeken naar een eerste ‘echte’ baan om mezelf verder te ontwikkelen als verstandige, hardwerkende jongeman.

Tijdens deze zoektocht kwam ik erachter dat het allemaal niet zo makkelijk is om ergens binnen te komen met enkel theoretische kennis in het hoofd. Het zinnetje ‘we zijn op zoek naar mensen met meer ervaring’ kwam dagelijks voorbij gevlogen. Uiteindelijk kwam er een vacature voorbij voor een functie bij De Rooyse Wissel. Via deze vacature kwam ik terecht bij Be Well. Dankzij goede begeleiding en advies het gesprek aangegaan bij De Rooyse Wissel. Echter, ook hier kwam helaas het oordeel dat ik meer ervaring op moest doen binnen het vakgebied. Daarna werd ik wederom goed geholpen en ben ik via Be Well terecht gekomen bij De La Salle in Boxtel, waar ik nu alweer ruim 5 maanden met plezier aan het werk ben.

Ik werk bij De La Salle op de VIC-unit (Very Intensive Care) met een viertal cliënten. Dat ik met jongeren zou gaan werken, was tijdens mijn zoektocht naar een baan nooit in me op gekomen. Toch ben ik blij dat ik ermee in contact ben gebracht, want het is een erg leuke en leerzame ervaring. Nu is het aan mij om me steeds verder te ontwikkelen en te groeien naar de top. Ik heb er het volste vertrouwen in. I’ll Be Well!”