zorgklompen

10 Cadeau ideeën voor een zorgmedewerker

Dag en nacht staan de zorgmedewerkers voor ons klaar. Ze helpen de wereld een mooiere, fijnere plek te maken en dragen bij aan onze kwaliteit van leven. Dat vraagt om een speciaal cadeau! Maar wat zijn leuke cadeau-ideeën voor een zorgmedewerker?

1. Speciale sokken

Sokken.. Is dat nou een speciaal cadeau, denk je nu misschien. Dat kan het wel zijn. Zo zijn er speciale MedSocks. De naam zegt het al: sokken ontworpen voor medewerkers in de zorg, met allemaal vrolijke, leuke printjes. Ook verkopen ze compressiesokken. Toch wel fijn, zo’n stevige sok, zeker als je soms uren achter elkaar moet staan.

Leuk weetje: een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen als Pink Ribbon, het Rode Kruis, de Hartstichtinkg en KWF Kankerbestrijding. Soms zijn er ook losse acties, bijvoorbeeld voor daklozen.

sokken als cadeau in de zorg

2. Reflexologie sokken

Jaaa, wéér sokken! Om maar even in het thema te blijven.. Maar deze keer een ander soort sok. Op de onderkant van je voet staan de drukpunten van je voet en met welk deel van het lichaam het in verbinding staat. Het hart, de lever, de schouders, dikke darm. Het masseren van deze zones zorgt dat de energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt. Precies wat je nodig hebt na een dag hard werken en op je benen staan! Bekijk ze hier.

3. Power Sieraden

Wij kwamen de Instagram van Nursepower tegen met oorbellen en armbandjes voor alle zorghelden. Met deze sieraden geef je jouw vriendin, moeder of collega net even wat extra power voor op het werk. Een klein gebaar, met grote waardering! Shop ze hier.

4. Koffie to go beker

Als zorgmedewerker ben je vaak al vroeg op de weg. Heerlijk om je eerste koffie in de auto te benuttigen (want, meer slaap!) Als je even googled kom je een hoop leuke bekers in verschillende thema’s tegen. Bijvoorbeeld deze van €14,10 of deze van €27,99 via bol.com.

Bestel je voor een grote groep, bijvoorbeeld een hele zorgafdeling binnen de organisatie? Dan is de zorgtopper koffiebeker natuurlijk ook een erg leuke verrassing!

5. Scheurkalender

Er is weer een nieuwe scheurkalender voor 2023! Altijd leuk om te lezen, die positieve spreuken speciaal voor zorgverleners. Ideaal om de dag positief en krachtig mee te beginnen!

6. Zorgklompen

Hygiëne en een optimaal draagcomfort maken medische klompen zo populair. Je hebt ze in alle kleuren, maten en veel verschillende modellen. Onze favoriet? De AirMeds.

7. Sneakers

Is de persoon waar jij een cadeau voor zoekt niet zo’n klompenmens? Gewone lekkerzittende sneakers zijn ook altijd een goede verrassing! Bijvoorbeeld Nike Air Max, ook geschikt om een hele dag op te staan.

8. Een ontspanningsmoment

Het is hard werken hoor in de zorg. Daarom is een ontspanningsmoment voor een zorgmedewerker vaak ook zeer gewenst! Een cadeaubon van een wellness bijvoorbeeld, een schoonheidsbehandeling of massage. Of misschien wel een nachtje weg in een tiny house middenin de natuur.

9. Een spiritueel gebaar

Voor de spirituele zielen onder ons. In de zorg ben je continu onder de mensen, dit kan ten koste gaan van je energie. Een auraspray heeft een positief effect op lichaam en geest en helpt je om in balans te blijven. Het ruikt ook nog eens lekker.

Ook zijn er verschillende stenen die je beschermen tegen negatieve energie en zorgen voor een kalmerende werking. Een Labradoriet, kwarts of Zwarte Toermalijn bijvoorbeeld.  Of je kan gaan voor een edelsteen in engelvorm.

10. Medical Milestone

Handgemaakte sieraden voor zorgmedewerkers, genaamd Medical Milestone. Een sieraad dat wordt handgemaakt in Amsterdam met een speciaal ontworpen esculaap om het werk in de zorg te symboliseren.


9 voordelen van onregelmatig werken, je leest ze hier!

Hoe hoog scoor jij op werkgeluk in jouw zorgbaan? Zo heb je meer werkgeluk als zorgprofessional!