11 voordelen van detachering in de zorg

11 voordelen van detachering in de zorg

Detachering in de zorg: veel uitdaging en afwisseling mét een vast contract! Dit zijn absoluut niet de enige voordelen. Wij vertellen je 11 voordelen van detachering voor jou als zorgprofessional.

  1. Ervaring & netwerk

Je komt bij verschillende zorgorganisaties terecht, en werkt, als je dat wilt, met verschillende doelgroepen. Hierdoor bouw je in snel tempo goede ervaring en een enorm netwerk op. Altijd fijn!

2. Ontdekken wat je wel en niet wilt

Als beginnend zorgprofessional kan het lastig zijn te weten wat je precies wilt. Maar ook als je al jarenlang in dezelfde organisatie, met dezelfde doelgroep werkt, kan je hart eigenlijk ergens anders liggen. Via detachering kom je op meerdere plekken terecht, en ontdek je steeds meer wat je wel en niet wilt. Zo kom je steeds dichterbij die droombaan.

3. Afwisseling en uitdaging

Je raakt niet vastgeroest binnen die ene zorgorganisatie, je gaat van opdracht naar opdracht en hebt zo veel uitdaging en afwisseling. Je werk verveelt nooit.

4. Je bepaalt zelf

Bij detachering bepaal je vaak zelf welke richting je op wilt, welke organisaties en doelgroepen je aanspreken en hoe lang de opdracht duurt. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en aansluitend een passende opdracht gezocht. Er wordt echter wel ook een stukje flexibiliteit van je verwacht..

5. Waardering

Als zorgprofessional kun je je nog wel eens ondergewaardeerd voelen binnen een organisatie. Er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met jouw wensen qua roostering, je krijgt geen ontwikkelingskansen of ze zijn te druk met de planning en het werven van nieuwe zorgprofessionals, waardoor ze vergeten in te zetten op het behouden van goede medewerkers. Het voelt niet altijd even dankbaar. Via detacheringsopdrachten zien ze je net wat sneller staan. Je bent immers de redder in nood. Het komt regelmatig voor dat ze je, ondanks de tijdelijke functie, toch willen behouden (ja, dit voelt goed!). Ook heb je regelmatig (positieve) evaluaties met jouw contactpersoon vanuit het detacheringsbureau. Het is fijn om weer even te horen hoe blij ze met je zijn!

6. Ontwikkeling

Door de wisselende opdrachten ontwikkel je je natuurlijk ontzettend snel. Je staat steeds steviger in je schoenen op de werkvloer. Ook worden er vaak trainingen en cursussen geboden om je te blijven ontwikkelen en om up-to-date te blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Extra voordelen bij Be Well

7. Buikpijn? Daar doen we niet aan

Bevalt een opdracht niet? Dan praten we hierover. Ga jij met buikpijn naar je werk? Dan kijken we verder. We willen dat jij goed in je vel zit!

8. Niet alleen voor de korte termijn

We zijn niet alleen gericht op de korte termijn. Ook in de toekomst willen we je graag helpen, met je meedenken en -kijken. Gewoon wanneer jij er klaar voor bent! Daarom hebben we een matchingsysteem ontwikkeld, gebaseerd op jouw wensen, competenties en persoonlijkheid. Wij kunnen zien welke functies bij je passen, en laten jou weten als een geschikte match voorbij komt.

9. Matchingsysteem

Over dat matchingsysteem gesproken. Het is niet alleen handig voor het vinden van specifieke functies, maar ook om jouw verdere richting te bepalen als je het even niet meer weet. Of als je het nooit geweten hebt. Vul onze persoonlijkheids- en competentietesten (gratis) in, en ontdek steeds meer waar jouw hart precies ligt.

10. Persoonlijke begeleiding

Natuurlijk kom je er niet met alleen de testen. Daarom bieden we jou eerlijke begeleiding naar jouw droombaan. Dit gebaseerd op Ikigai: een concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt. Jouw passie, waarin vier elementen samenkomen: waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kan worden en waar je goed in bent.

11. Nog meer waardering

Wij voelen niet die grote zorgdruk, maar hebben tijd voor jou en om jou te waarderen! Wij komen voor jou op, streven samen met jou naar geluk in je baan, en geven je de waardering die je verdient.


Weet jij het verschil tussen detachering en uitzenden? En ben jij ook benieuwd wat detachering verder inhoudt? Lees dan alles over detachering in de zorg!

Weet je dat al lang, en ben je gewoon benieuwd naar detacheringsopdrachten in Limburg of Brabant? Bekijk ze hier.