Zzp in de zorg
Zzp in de zorg

Navigeren door de Zorg: werken als interim – de voordelen en nadelen

Bij Be Well streven we naar het ondersteunen van zorgprofessionals bij het maken van weloverwogen keuzes in hun loopbaan. In deze blog verkennen we de voor- en nadelen van werken als interim (zzp’er) en het aannemen van een vast contract, zowel voor werknemers als werkgevers.

Zzp'er

Voor de werknemer:

Voordelen van interim werk (zzp’er) in de zorg:

  1. Flexibiliteit: Als interim professional heb je de vrijheid om je eigen planning te bepalen, wat handig kan zijn voor een goede balans tussen werk en privé.
  2. Variatie in ervaring: Door op verschillende projecten te werken, vergaar je diverse ervaringen en ontwikkel je een breed scala aan vaardigheden.
  3. Zelfstandig ondernemerschap: Als zzp’er heb je controle over je eigen onderneming, inclusief tarieven, doelen en de keuze van opdrachten.

Nadelen van interim werk (zzp’er):

  1. Financiële onzekerheid: Het inkomen kan fluctueren, en er is mogelijk geen stabiel salaris zoals bij een vast contract.
  2. Zelfstandig management: Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor administratieve taken, zoals belastingen, verzekeringen, en facturatie.

Voor de Werkgever (Be Well):

Voordelen van Interim Professionals:

  1. Flexibiliteit in personeelsbestand: Het aannemen van interim professionals biedt flexibiliteit bij het aanpassen van het personeelsbestand aan de wisselende behoeften van de zorginstelling.
  2. Directe inzetbaarheid: Interim professionals zijn vaak snel inzetbaar, wat handig is bij piekmomenten of specifieke projecten.
  3. Toegang tot specialistische kennis: Interim professionals kunnen gespecialiseerde kennis en vaardigheden meebrengen die tijdelijk nodig zijn.

Nadelen van interim professionals:

  1. Minder continuïteit: Door de tijdelijke aard van het werk is er mogelijk minder continuïteit en betrokkenheid dan bij vast personeel.
  2. Mogelijke hogere kosten: Hoewel het inhuren van interim professionals flexibel is, kunnen de kosten per uur hoger zijn dan bij vast personeel.

Bij Be Well begrijpen we de complexiteit van deze keuzes. Bezoek onze vacaturepagina voor actuele mogelijkheden die bij jouw voorkeuren passen. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van zorgprofessionals en het bieden van kansen die aansluiten bij ieders individuele behoeften. Samen bouwen we aan een sterke toekomst in de zorg.

Vragen? Je bent altijd welkom voor een kop koffie of om contact met ons op te nemen!