Voordelen interim opdrachten

Van twijfel naar voldoening als Verpleegkundige

Loïs ging via Be Well op ontdekkingstocht. Wat past bij haar als Verpleegkundige? Na 2,5 jaar heeft ze het gevonden: een functie waarin ze haar krachten kan inzetten, en waar ze elke dag voldoening ervaart. Ze vertelt over haar tijd bij Be Well en het vinden van haar droombaan.

“Al jaren werkte ik in de GGZ als Verpleegkundige op de gesloten afdeling. Ik werkte met veel plezier, maar tegelijkertijd kwam ook steeds meer de twijfel in me op. Wat als ik mijn leven lang in de geestelijke gezondheidszorg blijf werken? Ik was nieuwsgierig naar de andere kant van de zorg. Ik begon te zoeken naar wat bij me past. In mijn stages, tijdens mijn studie, vond ik het technische deel in het ziekenhuis bijvoorbeeld leuk. Maar ook was er nog een geheel onbekend stuk in de zorg. Be Well kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Via een collega hoorde ik erover en het maakte me direct enthousiast. Zij was namelijk echt op ontdekkingstocht via Be Well, om te kijken wat bij haar paste. Precies waar ik naar op zoek was. Daarom nam ik snel contact op.

Mijn eigen ontdekkingstocht

Ik ging 2,5 jaar lang op eigen ontdekkingstocht via Be Well. Van ziekenhuis tot thuiszorg. Van begin af aan was het contact heel persoonlijk. Er werd echt gekeken naar waar mijn kwaliteiten lagen en welke werkomgeving bij me zou passen. Aansluitend aan mijn wensen gingen ze op zoek naar mogelijkheden, waarna ik koos wat het beste voor me voelde op dat moment. Iedere keer opnieuw was het maatwerk, wat me dichter bij mijn einddoel bracht. Door de werkvelden waarin ik terecht kwam, werd me steeds duidelijker dat ik thuishoorde ik de geestelijke gezondheidszorg. Ik wilde terug. Het gevoel werd steeds sterker, dus besloot ik, in overleg met Be Well, mijn laatste opdracht niet te verlengen. Het was tijd voor een volgende stap in de juiste richting. Maar wat ik nog niet wist, en waar ik gaandeweg achter kwam, is in welk stukje van de psychiatrie ik pas. De betrokkenheid van Be Well heeft me in dit proces enorm geholpen, het naar me luisteren, het meedenken en het maatwerk. Uiteindelijk kwam ik uit bij een specialistische afdeling.

Wie ben ik als Verpleegkundige?

Op die afdeling heb ik echt zo’n gevoel van, hier zie ik mezelf weet-ik-veel hoelang werken. Op die manier heb ik dat nooit eerder ervaren. Daarom besloot ik er vast in dienst te treden. Ik vind het supermooi dat ik de mensen echt stappen zie maken. Ik haal dan ook absoluut voldoening uit mijn werk en ga nooit met tegenzin. In deze functie kan ik mijn persoonlijkheid, mijn talenten en kennis kwijt. Voordat ik bij Be Well aanklopte, liep ik met de vragen: wie ben ik als Verpleegkundige, wat zijn mijn kwaliteiten, waar komen deze tot z’n recht? Daar heb ik nu de antwoorden op. Ik ben een betrokken Verpleegkundige: ik wil er echt voor iemand zijn, mensen het gevoel geven dat ze gezien worden.

Ik ben geduldig en ga bedachtzaam te werk. Ik motiveer mensen het beste uit zichzelf te halen. Dat komt nu, in mijn huidige functie, helemaal tot z’n recht. Mensen gaan daar hun angsten aan door dingen te doen waar ze het meest bang voor zijn. Ik geef hun dat zetje. Soms gaat dat tegen mijn gevoel in, omdat ik mensen een veilig gevoel wil geven. Ik wil van nature voor de ander zorgen. Maar dat stuk moet ik dan opzij zetten om de cliënten te motiveren hun angsten aan te gaan. Ik weet dat ik ze zo op de langere termijn help, dus dat doel houd ik voor ogen. Vervolgens kan ik juist wel weer dat stuk kwijt door begrip te hebben voor de situatie, het samen te vieren en ook weer achteraf dat luisterend oor te bieden.

Mijn groei

Dankzij Be Well heb ik de tijd kunnen nemen om rustig uit te vinden waar mijn plek is. Ik kon altijd lastig antwoord geven op de vraag wat mijn kwaliteiten waren. Ik hield het in sollicitatiegesprekken altijd globaal. Bijvoorbeeld: ik ben gemotiveerd, enthousiast, bied een luisterend oor. Doordat ik nu op verschillende plekken ben geweest, en door de persoonlijke betrokkenheid van Be Well, weet ik wie ik ben en waar ik voor sta. Eerder frustreerde ik me aan het feit dat ik bedachtzaam was. Tegenwoordig accepteer ik het en zie ik het juist ook als kwaliteit. Ook groeide ik op het gebied van solliciteren. Dat vond ik ontzettend spannend. Maar bij wisselende opdrachten, hoort natuurlijk ook geregeld een sollicitatiegesprek. De betrokkenheid vanuit Be Well dat er een collega meeging, gaf me een veilig gevoel. Ook had ik de luxe om achteraf om feedback te kunnen vragen, daar heb ik van geleerd.

Dankbaar

Voordat ik bij Be Well kwam, was ik nog zoekende in wie ik was als Verpleegkundige. Mijn collega’s bij Be Well hadden altijd vertrouwen in me, ook op momenten waarop het ik het zelf even wat minder ervaarde. Dit heeft me geholpen om mijn weg te vinden. Ik weet niet waar ik nu zou staan als ik niet bij Be Well had aangeklopt. Ik zou sowieso een switch hebben gemaakt van baan, omdat ik te nieuwsgierig was. Vervolgens had ik het, mij kennende, lastig gevonden om weer weg te gaan als het toch niet 100% bij me paste. Toch een stuk betrokkenheid en loyaliteit naar het team toe. Uiteindelijk zou ik dus minder stappen hebben gezet en minder zorgorganisaties hebben gezien. Dus wie weet waar ik nu dan zou staan. Eén ding is zeker, zoals ik al zei, Be Well kwam precies op het juiste moment. Ik voel me helemaal thuis in mijn nieuwe baan en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Verpleegkundige Hayat, was klaar met aan het bed staan, maar wat ze wel wilde, dat wist ze niet precies. Ze koos voor heel iets anders en zit helemaal op haar plek. Lees haar verhaal. 

Benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze hier!